Japp, en “Home makeover”, (utan ordet Extreme dock), är precis vad jag pysslar med på dagarna numera.

För varje dag jag inte ska iväg och göra annat på dagen eller mår alltför dåligt så pysslar jag här hemma för att få ett så fint och lättstädat och bra organiserat hem som möjligt.

Tar just nu en paus från allt “hemmafixande” och har precis hällt i mig en shake.

Här hemma har det länge varit stökigt och känts som om inget ligger där det borde eller att det inte direkt har någon plats egentligen, men nu är det snart inte så längre. smiley

Efter en del inköp för att förbättra förvaringsmöjligheterna här hemma, samt utrensning av vad som förvarats i diverse förvaringsmöbler, så börjar det bli mer och mer ordning här hemma.

Vi köpte till exempel en till garderob att ställa bredvid byrån i sovrummet, alltså bredvid byrån som tv:n står på, och vips!, vad mycket man kunde ändra om. Hittade den billigt på blocket och den ser ut som ny.

Ljudsystemet i sovrummet är utbytt också till en enklare variant som simulerar surroundljud och har en trådlös baslåda, så nu slipper vi en massa kablar på golvet i sovrummet också. Sååååååå skönt!

Sambon hittade ett utställningsexemplar, så det roffade han snabbt åt sig. Han är bra på att hitta tekniska prylar till väldigt bra pris.

Var på Ikea förra veckan och köpte fler klädkorgar till stora garderoben och annat som behövs för att få ordning. Dock hade de inga vanliga pärmar och det var lite irriterande, så det får vi köpa någon annanstans.

Korgarna till stora garderoben är på plats, det gjorde jag och sambon igår. Så nu har han hela den högra delen att ha kläder i, jag den mittersta och den vänstra är nu omgjort till linneskåp då jag flyttade finkläderna till den nya garderoben istället. I nya garderoben hänger även jackor som inte används för säsongen.

Så längst till vänster är det nu förvaring för handdukar, sängkläder, extra täcken och kuddar, och förhoppningsvis får jag även in lite filtar och bordsdukar där också när jag väl orkar gå igenom det. Just nu ligger en hel del filtar och sånt i kistan, dvs vardagsrumsbordet, och bordsdukarna bor i lådan i vitrinskåpet, så dessa två ska jag gå igenom så småningom.

Så allt som var längst till höger, som bara var dataprylar, dvs spel och annat, har nu flyttats och ligger nu ovanpå garderoben istället, i svarta “sänglådor” och under sängen i nya sänglådor som är i plast och som har hjul så de är lätta att flytta på när det ska damsugas. Hittade billiga sänglådor på Rusta för några veckor sedan som det var extrapris på. En del saker som böcker, tidningar och fotoalbum hamnade i byrån som tv:n står på.

På Ikea i fredags blev det även inhandlat en liten hurts som nu står under mitt databord, då mitt datachassi äntligen fått flytta upp på databordet! smiley

Kablarna fixade jag med själv, men fick hjälp av sambon med att skruva i kabelhållaren i bordet igen då den behövde flyttas på när datorchassit ställdes på bordet. Allt är fint inlindat i svarta “kabellister” och allt kabelhållaren egentligen gör är att vara som en hylla att lägga kablarna i. Det blev såååååååå himla bra! smiley

Senare ska vi försöka se till att sambon får det lika fint med kablarna till sin dator som jag har det nu, men mitt var mest akut då det syns mer och när chassit ändå skulle flyttas på och alla kablarna behövde dras om så hade det ju varit väldigt dumt att inte se till att göra det snyggt när man ändå lossar på allt för att flytta det.

Har även lindat in kablarna bakom soffan och kablar som går förbi mitt datorbord bort till skrivaren. Har ännu mer kablar att linda in, men jag har kommit en bra bit på vägen iallafall.smiley

Soffbordet står numera på “tassar”. Det är den lite hårdare varianten av tassar som man spikar in i bordsfötterna och inte bara sådana där som man klistrar på. Blev jättebra och det känns riktigt skönt att ha fått bort den äckliga mattan som jag ju dessutom på slutet spillde juice över. Om vardagsrumsbordet får hjul eller inte får bli en senare fråga, men nu repar det inte golvet när man flyttar på det och äckelmattan kunde slängas.

Tassarna som man spikar in i möbeln var väldigt bra, så även pallen i hallen fick sådana så den är lättare att flytta på när det ska damsugas.

Idag blev det att ta tag i medicinlådorna som så länge stått i skafferiet. Två stora plastlådor med mediciner, plåster och annat.

En hel del gick att slänga för att det gått ut eller inte kommer till användning längre. Resten bor nu i en av byrålådorna i sovrummet och där är det nu uppdelat fint i olika förvaringsboxar som vi köpte på Ikea sist vi var där. Blev riktigt bra!smiley

En av plastlådorna åkte ner i pallen i hallen istället. Så i den plastlådan är det nu nytvättade halsdukar, vantar och mössor som inte används hela tiden.

Detta gjorde att svärmors gudomliga hemmagjorda saft äntligen kan stå i skafferiet där jag vill att den ska vara. smiley

I köket är det fixat i skafferiet sedan några veckor tillbaka. Flyttade en av korgarna och nu idag blev det mer plats längst ner i skafferiet.

Köksbordet har även det ändrats och står nu åt andra hållet mot förut. Dvs kökssoffan står med ryggen mot fönstrena, sen bordet och stolarna.

Nu ska det bara sättas upp en ny kökslampa då den vi har hamnar fel när man har allt ståendes åt det här hållet istället.

Blir en plafond istället för en hängande lampa för då tänker man kanske inte på att lampan inte är exakt över bordet.

Även skåpen i köket ska såklart gås igenom också, men man får ta lite varje dag.

Ett skåp här och där att rensa ut så att säga.

Badrummet är redan klart och så även hallen.

Inneförrådet/serverrummet är påväg att bli bättre efter en storrensning, men en hel del är fortfarande kvar och ska flyttas ut till uteförrådet när våren kommit på riktigt och man inte behöver stå där ute och frysa ihjäl när man ska se till att få ordning där ute.

Men det blev iallafall så mycket ordning i förrådet här inne att alla datorchassin som stått i hallen nu kunnat flyttas in dit istället.

Ja, man kan ju lugnt säga att det börjar ordna upp sig här hemma.

Men en sak är dock helt klart, och det är att det slängs saker i mängder här nu och det är såååååå skönt att bli av med allt som man haft liggandes här helt i onödan.

Vet inte hur många sopsäckar vi slängt hittills, men det är rätt många.

Allt tar sin lilla tid, men det är såååå skönt att se hur det går framåt hela tiden och det bästa av allt är att även om allt inte ligger på rätt plats ännu, så finns det plats så det inte behöver ligga framme och skräpa, så man kan ha gäster när helst man vill och hemmet ändå ser fint ut. smiley

Målet med allt detta:

Att tillslut ha gjort om hemmet till ett hem att vara stolt över och som man inte måste panikstäda om man får oväntat besök, och som dessutom är lättstädat och där varje sak har sin plats så det aldrig blir för stökigt.

Nej, om man skulle ta och avsluta här och se om man orkar göra något mer idag, eller om man bara ska slappa resten av dagen och kvällen. Jag har ju gjort något vettigt idag iallafall. smiley

Ha det gott i snöyran, kära vänner!