Japp, då var det dags att uppdatera i sminkboxen litegrann. Var inne och surfade runt och kollade hur det är med smink och bästföre datum och ja, jag behöver verkligen köpa lite nytt smink.
Det som behövs mest är en ny underlagskräm/foundation då den är på tooooook för gammal. Men den är även nästan slut också, så det hade jag redan på listan. Men kändes lite pinsamt att läsa att den egentligen gått ut för läääääänge, lääääänge sen.
(Och så undrar man varför man får så dålig hud efter att ha varit fullt sminkad för en dag eller kväll
smiley, inte så konstigt då kanske).

Nästa inköp blir ett rouge så jag kan slänga det jag använt som rouge hittills och efter det blir det att köpa en Primer.

För er som inte vet vad en Primer är, så är det en kräm man har under sin foundation för att sminket ska sitta bättre och för att man inte ska bli så blank i ansiktet. Det skyddar även huden så man inte ska få utslag och finnar av sitt smink.

Finns även Primer som är bara för ögonen, men eftersom jag har min Mixing Liquid som gör ögonskuggorna vattenfasta så vill jag hellre satsa på en Primer för hela ansiktet eftersom det är blankheten på olika ställen i ansiktet som stör mig mest när jag har smink. Visst blir det bättre med pudret på, men det blir ändå lite tröttsamt att behöva pudra om sig hela tiden, särskilt när det är varmt.

Sen behöver jag verkligen en ny läpp-pensel, men det är inte det viktigaste just nu, går ju faktiskt att lägga på läppstift på vanligt vis också.

I övrigt är det en del penslar och borstar som jag vill ha, men det är sådant som kan vänta eftersom jag ju har det redan. Men vissa är bra för saker som jag nu får använda andra penslar till istället.

Har varit inne på en hel del bloggar och läst. Man kan lära sig en hel del av att läsa MakeUp-Artisters bloggar. Nu menar jag inte några kändisartister utan makeup-artister som jobbar här i Sverige i sminkbutiker som tex Make Up Store osv.

Nu är jag rätt bra på att sminka mig, men är ändå kul att se vad man kan göra med sitt smink, få tips och lära sig lite vad för borstar/penslar som är bäst till olika saker och se genomgångar om hur man kan lägga ögonskuggorna på olika sätt.

Har även varit inne och kollat på en genomgång på hur man sminkar kinesiska ögon, då en kompis flickvän är kines och det ju är lite annorlunda att sminka deras ögon jämfört med oss andra.
Det var för övrigt då jag fick se att jag saknar lite penslar, men det är som sagt inget som är bråttom med.

I övrigt är det snart dags för min mors födelsedag och då vill man ju vara fin, så det är därför det är dags att uppdatera i sminkboxen.

Så igår gav vi oss av för just sminkets skull, men fick veta att den foundationen som jag vill ha bara finns inne på Åhléns i Stockholm City.
Men tur i oturen ska vi in till stan och hämta upp en kompis efter han slutat jobbet antingen idag eller imorgon, så då följer jag med och smiter in på Åhléns och köper mitt smink.

Men vi hittade iallafall present igår till både mor min och hennes sambo då han bara fyller några dagar efter henne, så det blir att fira båda två när vi ska dit på söndag.

Men nu är det snart dags för lite lunch.

Ha det gått i värmen, kära vänner!